четвъртък, 20 декември 2012 г.

В очакване на Коледа: Снежинки


Миналата година правих Коледни сладки със захарно тесто, тази реших да покрия и декорирам с айсинг. В тази публикация ще покажа белите снежинки, а в другата - цветните сладки:).
Сладките направих с фъстъчено масло по рецептата от миналата година за Рудолф.
Може да направите каквито сладки искате, няма никакво значение, важното е да са вкусни.




Продукти за 40 бр сладки:
1/4 ч.ч. фъстъчено масло
1/4 ч.ч. краве масло
1/4 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. кафява захар
1 малко яйце
1 непълна чаша брашно
1/2 ч.л. бакпулвер

Приготвяне:
Сложете маслото, фъстъченото масло и кафявата и бяла захар в купа. Разбийте ги с миксер до получаване на крем.
Разбийте в чаша с вилица яйцето. Добавете го към масления крем и разбийте с миксер.
Пресейте брашното с бакпулвера и го добавяйте на части към сместа, като бъркате с лъжица.
Постепенно ще получите тесто.
Разточете тестото върху хартия за печене с дебелина около 5 мм и изрежете с формички
Изпечете бисквитите в предварително загрята на 190 градуса фурна за не-повече от 10 минути, докато краищата започнат да покафеняват.
Извадете ги.
Бисквитите са много крехки докато са топли!
Оставете ги да изстинат в тавата.
Внимателно отстранете от хартията и съхранявайте в кутии.


За айсинга:
1 белтък
1 1/2 ч.ч. пресята пудра захар
няколко капки лимонов сок

Приготвяне:
Разбийте белтъка с лимоновият сок на пяна, постепенно добавяйте пудрата захар и разбивайте с миксер.

Напълнете в плик айсинга и изрежете ъгълчето съвсем малко, колкото желаете да е дебелината на рисунката.
Първо очертайте снежинките. Оставете да изсъхнат. След това вземете от айснга и го разредете с няколко капки лимонов сок, за да стане по-рядък и сложете по 1 непълна ч.л. в снежинките след което разнесете.
Оставете отново да изсъхнат и вече може да рисувате отгоре.
Оставете да изсъхнат добре и приберете в кутии.

Когато работите с айсинг, задължително го покривайте с прозрачно фолио, а да не засъхва. Ако е в плика, не е необходимо.
Ако някъде има засъхнал айсинг, не го разбърквайте с другият, защото ще го развалите.




Още доза Коледно настроение от елхата:







9 коментара:

  1. Бонбонче, неуморима си :)
    Чудесни снежинки,макар че ги предпочитам на бисквитки, вместо да валят!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Еее,Катюша,много са красиви!Личи си,че си на ти с айсинга!Много коледно настроение ми наля в душата с красивите ти снимки!Поздрави и сърдечна прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  3. Бонбонче, страхотни са снежинките, а елхата е с много стилна декорация! Хубав четвъртък!

    ОтговорИзтриване
  4. О, и аз тази година си падам по снежинките! И ще опитам и твоите бисквитки!
    Много красиви снимки, а елховите играчки са много изящни, любими са ми гълъбчето и кончето!

    ОтговорИзтриване
  5. Ей, това са моите коледни сладки! Най-красивите! И най-вкусните, щом са с фъстъчено масло! Нямам думи, толкова ми харесват, че не бих се посвенила и 5 да изям! :)) И елхичката ти е много чисто и нежно украсена!
    Прегръдка и много целувки за тебе, мила!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви! И на мен са ми фаворит!

    ОтговорИзтриване
  7. Много вкусни и красиви коледни сладки, прекрасно поднесени! Сякаш снежинките от вън за влезли при теб, Кате!
    Оригинална и семпла украса на елхата!
    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  8. Много нежни и красиви коледни сладки.Елхичката и тя е много красива с изящни играчки.Весели празници Катенце!

    ОтговорИзтриване
  9. Прекрасни снежинки! Чудесно си се справила с айсинга. Мен ужасно ме мързи тази зима да правя украси и само се радвам на чуждите :–)

    ОтговорИзтриване