вторник, 5 март 2013 г.

Яйца по панагюрски


Класика в жанра, обаче досега не съм записвала тази рецепта в блога си:). Е, вече я имам и тук, в електронния си рецептурник.


Продукти:
за всяка порция са ви необходими:

2 яйца
1 л вода
1 с.л. оцет
сол

1 с.л. олио или краве масло
щипка червен пипер

1 к.ч. кисело мляко
1/2 скилидка чесън


Приготвяне:
Изсипете в тенджера водата, солта и оцета. Когато заври отместете от котлона и счупете яйцата ниско над водата.
Върнете тенджерата на котлона и оставете на слаб огън до готовност на яйцата, за няколко минути.
Извадете яйцата с решетъчна лъжица и ги оставете в чиния.
Загрейте в тиган олиото и добавете червеният пипер. Разбъркайте и отстранете от котлона, за да не загори.
Разбъркайте киселото мляко със пресованият чесън. Изсипете го върху яйцата. Отгоре
изсипете олиото с червеният пипер.




4 коментара:

  1. има нужда и от тези рецепти, разбира се!обичам яйца по панагюрски:)

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина е класика и много добре си направила, че записваш рецептата в блога си! Покрай толкова други рецепти ще забравим традициите си ! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Класика, да:)
    Гледам в блога зелце със свинско, леща, а сега и тези апетитни яйца...
    Много хубави традиционни рецепти!
    Поздравления!:)

    ОтговорИзтриване
  4. Вкусно и традиционно! Какво по- хубаво от това?! Хубав и усмихнат ден.

    ОтговорИзтриване