събота, 15 ноември 2014 г.

Коледен пост ден 1: Картофи ветрило



Продукти:
картофи
гъби Печурки
моркови
зехтин


Приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на филийки, но не до долу, т.е. да се получат процепи.
Във всеки процеп пъхнете резенче обелен морков и филийка от гъба, като ги редувате.
Подредете картофите в тава, застлана с хартия за печене.
Полейте картофите със зехтин и ги посолете.
Покрийте ги с алуминиево фолио, но се постарайте да не докосва картофите.
Изпечете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса до омекване. Зависимост от сорта картофи, между 40-60 минути.
В края на печенето може да отстраните фолиото, за да се запекат.


Може да замените зеленчуците с други, както и да ги поднесете с различни свежи зеленчуци.
Други варианти на ветрило: тук.

4 коментара:

  1. Вкусно, въпреки че е постно!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Добре! Ще те надничам за идеи. Вчера моята манджичка беше тиквичка с домати и ориз.

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, много ми харесва идеята с гъбките ...Чудесно предложение за първия ден от постите! Прегръдки и спокойна неделя!

    ОтговорИзтриване
  4. Кате, чудна идейка за постите. Аз бих наблегнала повече на гъбките, но много ги обичам :) Сърдечни поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване