Страници

Сладко - кисели скариди със зеленчуци по малтийски



  Рецептата е от книгата "Време за готвене" на Влади Илиев.
Скаридите, приготвени по тази рецепти са много вкусни. Може да се изпълни и без зеленчуците дори:).
 

 Продукти:150 гр.скариди, обелени
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 жълта чушка
1 морков
1/2 тиквичка
100 гр бейби царевички
перата на 2 стръка зелен лук
3 капки сусамово олио
20 мл светъл оцет
2 с.л. мед
20 гр. чили сос
1 с.л. доматено пюре
60 мл олио
щипка джинджифил
3 щипки сол
3 гр. сусам.

Приготвяне:
Моркова и чушките се нарязват на лентички, тиквичката - на филийки, перата на едро. В тиган със загрято олио се слагат перата само да загреят и се добавят зеленчуците без морковите. След малко се добавят царевичките и се разбърква добре. Овкусява се с джинджифила и се добавят морковите и солта. Бърка се до готовност. Сместта се изсипва в чиния.
В същия тиган се слагат скаридите и се запичат от двете страни. Добавят се: сусамовото олио, мед, сусам, светлия оцет, дом.пюре, чили соса, разбърква се и след 2-3 мин. се отстранява от огъня. Изсипват се върху зеленчуците и се поднасят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар