Страници

Панирани топени сиренца

панирани топени сиренца, сладко от боровинки, корнфлейкс

П
анираните топени сиренца са много харесвани вкъщи. По принцип са от типа храни, чиято подготовка и готвене изисква повече време, а всъщност изчезват за секунди:). Аз обаче им прилагам една хитринка и ще я споделя с вас.
Когато имам време купувам топени сиренца, кашкавал и др. продукти, които бих искала да панирам, в това число и месо, което нарязвам за шницели или хапки. След като съм решила какви точно продукти ще панирам и как си подготвям купа с яйце, друга с брашно и трета с галета или натрошен корнфлейкс. Изискванията са да не топя месни продукти в купите, преди кашкавали и сирена, след тях може(хигиенично съображение).
Панирам според избраната рецепта и прибирам всичко във фризера. За целта първо подреждам панираните продукти на разстояние, върху хартия за печене или подходящо за фризер стреч фолио, след като стегнат ги завивам в подходящо за такава употреба стреч фолио или специални торби за фризер. Добре е по някакъв начин да се разделят, например отново чрез стреч фолио или да се пакетират на порции в торбички.  По този начин когато искаме да приготвим бърза вечеря просто изваждаме това, което желаем да хапваме и само пържим или печем. Донякъде дори е по-добре, тъй като дълбокото замразяване пречи на сирената и кашкавалите да се разтичат при пържене.

панирани топен сиренца с корнфлейкс

Панирани топени сиренца с корнфлейкс


Продукти:
топени сиренца от триъгълните (натурални, с шунка или др.)
брашно
яйца
корнфлейкс (или галета, полента)
олио за пържене


паниране на топени сиренца

Приготвяне:
Тоепните сиренца се поставят в съд със студена вода и лед.
Яйцата се разбиват, а корнфлейксът се натрошава , докато стане като галета. Сиренцата се изваждат от водата, панират се последователно в брашното - яйцата - корнфлейкса. Последната панировка се притиска добре, за да няма евентуални пролуки, откъдето да изтичат сиренцата при топлинната обработка. Преди пърженето е добре да се оставят да престоят за 10-15 минути, или пък се прибират в хладилник или фризер (ако се приготвят за по-късно). Пържат се и от двете страни в гореща мазнина да златисто. Панираните топени сиренца се сервират със сладко от боровинки, ягоди или пресни плодове.


Снимките в публикацията са различни, тъй като подменям или добавям нови:).


  

1 коментар:

  1. Оооооооо, любимите ми сиренца с още повече любимото сладко от боровинки. Супер предложение.

    ОтговорИзтриване