вторник, 11 октомври 2011 г.

Панирани топени сиренца


Т
ези сиренца са много харесвани вкъщи. По принцип са от типа храни, чиято подготовка и готвене изисква повече, а всъщност изчезват за секунди:). Аз обаче им прилагам една хитринка и ще я споделя с вас. Когато имам време купувам сиренца, кашкавал и др. продукти, които бих искала да панирам. В това число и месо, което нарязвам за шницели или хапки. След като съм решила какви точно продукти ще панирам и как си подготвям купа с яйце, друга с брашно и трета с галета или натрошен корнфлейкс. Изискванията са да не топя месни продукти в купите, преди кашкавали и сирена, след тях може(хигиенично съображение).
Панирам според избраната рецепта и прибирам всичко във фризера. За целта е добре да се завиват в подходящо за такава употреба стреч фолио или специални торби за фризер. Добре е по някакъв начин да се разделят, например отново чрез стреч фолио или да се пакетират на порции в торбички.  По този начин когато искаме да приготвим бърза вечеря просто изваждаме това, което желаем да хапваме и само пържим или печем. Донякъде дори е по-добре, тъй като дълбокото замразяване пречи на сирената и кашкавалите да се разтичат при пържене.
Продукти:
топени сиренца от триъгълните (натурални, с шунка или др.)
брашно
яйца
корнфлейкс (или галета)
олио за пърженеПриготвяне:
Сиренцата се поставят в съд със студена вода и лед.
Яйцата се разбиват, а корнфлейксът се натрошава , докато стане като галета. Сиренцата се изваждат от водата, панират се последователно в брашното - яйцата - корнфлейкса. Пържат се и от двете страни в гореща мазнина да златисто. Сервират се със сладко от боровинки, ягоди или пресни плодове.


Снимките в публикацията са различни, тъй като подменям или добавям нови:).


  

1 коментар:

  1. Оооооооо, любимите ми сиренца с още повече любимото сладко от боровинки. Супер предложение.

    ОтговорИзтриване