Страници

♥ Мост на влюбените, Грац, Австрия ♥


Влюбените катинарчета от Грац, моста на р. Мур, мястото, на което има толкова много любов. Колко катинарчета са закачени, не съм броила, колко ключета е отнесла р. Мур, само тя си знае. Но факт е, че тук в сърцето на този прекрасен град хиляди влюбени са оставили частичка от своите сърца.




Не съм снимала всичките катинари, подбрах една фотосесия с по-различни като модел, защото за мен всичките са уникални, защото носят любовни послания...
Честичко минавахме от тук и винаги ми беше приятно да разглеждам колекцията, която се увеличава с всеки изминал ден. Дори станах свидетел как двама влюбени заключиха катинарчето, хванаха се за ръце и хвърлиха ключето в реката. Уникално! Всичките ми публикации за Грац може да разгледате тук.
♥Разгледайте и вие тези малки посланици на любовта:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



22 коментара:

  1. Много ...ама наистина много катинарчета...През живота си не съм виждала такова разнообразие от форми и цветове,впечатлена съм!
    Интересна традиция ,хареса ми !
    Благодаря Кате ,че сподели !
    Хубав ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  2. Не подозирах, че съществува такова разнообразие на катинари. Изумена съм! Нестандартен начин да изразиш любовта си - много ми хареса! Благодаря, Candy и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз се изумих от разнообразието на катинари-но пък е красиво.
    Приятен ден,Кате!

    ОтговорИзтриване
  4. Олееее....каква колекция от катинари:)Не съм и подозирала че има такова разнообразие!
    Щом има такова местенце за подобно послание, несъмнено има кой да си прави бизнес с направата на катинари и тяхната продажба(това в кръга на шегата разбира се)!
    И като сте били на подобно място и вашето катинарче на любовта е там Кате, нали?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Засега катинарче не съм закачвала, но ако се наложи, това ще е мястото:)

      Изтриване
  5. Ехааа, страхотно, цветно, много романтично! Усмихна ме! Прекрасен ден, Кенди! :))

    ОтговорИзтриване
  6. Катенце ,много ме впечатли моста с тези катинари .
    Ние също в Пловдив си имаме такъв на Гребната база но там катинарите са къде по малко от тези!
    Прегръщам те мила!

    ОтговорИзтриване
  7. Много хубав пост. Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  8. Винаги ме е учудвала тази странност на западната култура. Такъв мост съм посещавала в Кьолн и там вече няма мястенце и за един катинар. На една от снимките видях катинарче с отбелязана на него 1952 г. - явно таз любовна клетва е устояла :) Не знам колко е стара традицията им, но факт е че именно на запад браковете се разтрогват по-често (е, вече и у нас, 'щото ги копираме във всичко) И веднага ме сполетява мисълта, колко трайни са били българските любовни клетви, без подобни "ключалки", само с чист поглед, очи в очи. Разбира се, има изключения навсякъде, но процентово техните провали са били винаги повече и може би затова се е родила подобна идея...
    Както и да е, весело е на такива мостове и съм сигурна колко сте се забавлявали, Кате! Пожелавам ви най-дългата и щастлива любов, без катинари, брави и ключове ;)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Едва ли разчитат на това да ги запази влюбени, но все пак е много романтично:) Обожавам влюбени историйки и много им се радвам! На много места по света има, аз не съм ги виждала, тук видях за пръв път и затова съм толкова впечатлена! Благодаря ти за пожеланието, пожелавам го и на теб, наистина е прекрасно - без брави, ключалки и катинари!

      Изтриване
    2. Кате, ти ме застреля :)))
      Много интересни форми си снимала!

      Малко се намесвам тук в разговора, но да споделя, че "традицията" е доста млада, само от няколко години, при това се разпространява като зараза.

      С пожелание за много любов и без катинари :)))

      Изтриване
    3. Не знам колко е млада традицията, Федорче, но ме изумява наистина приемствеността й. В почти всички големи градове на Европа, населени с многолико общество и с течащи през тях реки, има такива накипрени мостове. Аз казах Кьолн, защото само там съм виждала на живо за какво иде реч. Съжалявам, че нямам снимка точно от това местенце, но не мирясах докато не намерих :) Вижте там какво става :))) Другото хубаво е, че всякакви хора, от всякакви възрасти и даже етноси са луднали по катинарчетата. Закопчават ги и бели, и черни, и араби, индийци, мюсюлмани и християни... Ако за всичко сме така единни, ще е рай на Земята! :)

      Изтриване
    4. ) Ирма, тя Инчето точно това каза, че е млада традицията и все още не се е напълнило с катинари:) На повечето места в света е от доста години и съответно има повече. Като гледам твоята снимка, направо мрежата си е станала по яка от бетонна стена:). Брей, ще ми се и аз да го посетя това местенце. Много любов има в този свят!

      Изтриване
  9. Много катинари,много нещо...има страхотни екземляри!
    То не напразно са казали хората-влюбени-загубени....къде ти сега на тоз ред и акъл да тръгна да заключвам катинари,ама на младини сигурно друго яче щях да погледна на тази идея,която между другото видях,че е много популярна в Италия,че съм се зачела тези дни за там.
    Благодаря ти пак за репортажа,Кате!

    ОтговорИзтриване
  10. Наистина моделите са много, а колекцията уникална. Красиво място е безспорно, изпълнено с много положителна енергия!

    ОтговорИзтриване
  11. Прекрасно местенце,Кате..........благородна завист се загнезди в сърцето ми/разбира се насочена към теб:)))))))))/.Записвам си Грац като приоритетна дестинация/имаме клиент от там и все се каним...вече 5 години:)))/,но вече никакво канене.!!!!!!
    Горещи прегръдки,Кате и още веднъж поздравления за прекрасните снимки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много хубав град е, Миленка! Все още си мисля за него, много ми хареса!

      Изтриване
  12. Има и готини катинарчета сред тези;)))
    И местенцето е хубаво!!!
    Абе, да ти завиди човек , както се казва;)!!
    Прегръдки, Бонбон!

    ОтговорИзтриване
  13. Удивително!
    А къде са вашите:)
    Целувам те миличка*)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За сега не съм заключвала Бонбона, но ако се наложи там ще е мястото!:)

      Изтриване
  14. Еха, колко много катинари....Бонбонче, ти тури ли си там твое катинарче?

    ОтговорИзтриване
  15. Много катинарчета,много нещо.Сетих се,че и във Флоренция на Понте Векио има такова място! Там сигурно ги махат от време на време,защото при тези тълпи от влюбени туристи,ще падне моста от толкова катинарчета.../шегичка/!Тези са на рядко, онези там са почти един върху друг!
    Поздравления,Катя за хубавите снимки и чудесната разходка по моста в Грац!

    ОтговорИзтриване