Страници

Скариди със сос Якитори


Досега скариди мариновах най-вече с лимон, соев сос и зехтин. Сега експериментирах с Якитори соса на Кикоман.



Продукти:
скариди, едри, бланширани, 10 бр.
1 ч.л. соев сос Кикоман
1 с.л. Якитори Кикоман
черен пипер
1 с.л. зехтин
1 ч.л. лимонов сок

гарнитура:
чери домати


Приготвяне:
Разбъркайте всички продукти в купа, покрийте с прозрачно фолио и оставете в хладилника за 1 час.
Извадете ги и изпечете на грил тиган от двете страни до готовност.
В същият тиган изпечете за кратко от всички страни и чери доматите.
Сервирайте, ако желаете с коктейлни шишчета.



11 коментара:

  1. dobro utro mila Candy,sigurno si v legloto,topliçko,ah,az bih iskala i edno kafe,priyatna poçivka .Super hubavi resepti .

    ОтговорИзтриване
  2. Екстра са,Кате!Да си оближеш пръстите,много апетитно си ги поднесла!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  3. Много са вкусни, Катенце! Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Чудни са Катенце ,то к това вълшебно Якитори явно всичко става вкусно!
    Прегръдки сърдечни от мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Ох, не се съмнявам във вкуса им!Просто моите хора не си падат въобще по идеята:( Дали да не си спретна един его-обяд/вечеря, някой ден?

    ОтговорИзтриване
  6. Изглеждат невероятно вкусни :-)!

    ОтговорИзтриване
  7. Много апетитни снимки!
    Сигурна съм , че ще са много вкусни!

    ОтговорИзтриване
  8. Бонбон, аз не мариновам, направо ги побърквам от вкусове докато готвя, но ще опитам и този кикомански вариант;)

    ОтговорИзтриване
  9. Побъркахте ме с тези Кикомани, ще се пробват, след това поредно изкушение, че и то със скаридки....Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване