Страници

Тирамису за деца


Тирамису е сред любимите ми десерти.  Една от най-разпространените му версии е бързата, в която крема се приготвя със сурови яйца, но това е леко притеснително. Препоръчвам и предпочитам Тирамису в оригиналната му версия с крем Зaбайон (рецепта). 
Реших да направя един бърз вариант за деца, без алкохол а също и без яйца, за да не ги лишаваме от този вкусен десерт:).

Продукти:
24 бр. Бишкоти Савоярди
500 гр сирене Маскарпоне
200 гр Подсладена сметана(може и заквасена или каквато имате :)
ягоди, около 2 ч.ч.(количеството е по желание, слагат се за вкус и цвят в крема)
1 ч.ч. мляко с какао/ направено като за пиене, може и с вода/
7 с.л. захар
какао за поръсване

Начин на приготвяне:
Ягодите се пюрират и се разбъркват с маскарпонето.
Сметаната се разбива с миксер със захарта и се добавя към ягодовата смес. Бърка се с дървена лъжица до получаване на пухкав гладък крем.
В купа се слага топло какаото с вода или мляко и бишкотите се потапят за кратко/ много бързо поемат/.
Редят се в продълговата тавичка на един ред.
Върху тях се изсипва половината крем.
Реди се втори пласт бишкоти и отгоре се изсипва останалия крем.
Тавата се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилник за 24 часа.
Изважда се, наръсва се през сито(цедка) с какао на прах.
Реже се на правоъгълни парчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар