понеделник, 10 октомври 2011 г.

ягодови мъфини


Време за ягоди, а освен да ги хапнем със захар или сметана - какво друго :(. Прерових интернет за рецепти с ягоди и все едни и същи – тирамису и кремове. Преди време открих ягодовия сладкиш на Вероника, който наистина е хубав и това е...Сега попаднах в чуждестранен сайт на рецепта за мъфини и ви казвам, наистина е страхотна – мъфините са сочни и вкусни. Необходима ни е градинка с ягодки и желание за готвене!





Благодаря за рецептата: http://www.eatingoutloud.com/2009/06/strawberry-cornmeal-muffins.html, а ето и моето изпълнение:

1 ч.ч. царевично брашно
1 ч.ч. брашно
1 / 2 ч.ч. захар
2 ч.л. бакпулвер
1 / 2 ч.л. сол
1 разбито яйце
1 / 4 чаша олио
1 ч.ч. прясно мляко
1 чаша нарязани ягоди / ако са малки, диви ягодки ги сложете цели, а големите нарежете на полувина/, плюс 1 / 2 чаша за гарнитура


В голяма купа, се разбъркват пресятите: царевично брашно, бяло брашно, захар, бакпулвера и солта. Добавят се разбитото яйце, олиото и млякото, като се разбърква с дървена лъжица. Добавят се нарязаните ягоди и внимателно се разбърква.


Хартиените кошнички се поставят във формите за мъфини, ако нямате хартиени намажете формата с олио и брашно.
Формичките се пълнят ¾ от обема, след това се слагат отгоре по 2-3 парченца от останалите ягодки.
Пекат се в загрята на 200C фурна за 20-25 минути до готовност.
Ако не използвате хартиени кошнички ги оставете да изстинат и отсранете от формите с нож внимателно.
Сервират се с масълце.
Невероятни са: жълтото царевично брашно чудесно контрастира с червените ягодки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар