вторник, 15 януари 2013 г.

Световни класики: Винегред / Vinegret


Тази салатка я знам от Руми. Още преди година когато я публикува във ФБ веднага я направих. Дотогава не бях опитвала цвекло, така, че това беше идеалният повод.
Много ми хареса, богат вкус и красив цвят. Страхотна салата! Сега я направих специално, за да запиша рецептата и в блога си. Руми, благодаря за вкусната рецепта!!!



Продукти:
3 главички цвекло
3 големи картофа
3 големи моркова
1 глава лук
8 кисели краставички
1 кутия грах, 250 гр, изцеден
50 мл олио
сол

Приготвяне:
Сварете цвеклото за около 40 минути на пара или във вода.
Оставете го да изстине и го обелете.
Сварете картофите с кората, във вода или на пара и ги обелете.
Остържете морковите и ги сварете цели, за около 20 минути.
Нарежете всички продукти на ситно.
Разбъркайте ги в купа и овкусете със сол, добавете олиото, разбъркайте, покрийте със фолио за свежо съхранение и оставете в хладилник поне за 1 час.





3 коментара:

  1. Que DELÍCIA... Huuuuuuummmmmm!!!
    Ótima sugestão tenho todos os ingredientes em casa.
    Beijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)

    http://decolherpracolher.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  2. Цветна и много вкусна салата!
    Лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. От скоро записах цвеклото и в моята кухня. Харесва ми салатката, Candy! Много цветна и здравословна. Ще я направя. Поздрави :)

    ОтговорИзтриване