вторник, 5 март 2013 г.

Свинско месо със зеле


По този начин приготвям зелето в къщи и понеже често ме питат за рецептата я публикувам и тук. Не знам дали се различава от другите рецепти, сигурно всеки си има някаква тънкост. Не съм мерила продуктите, но ще запиша ориентировъчни количества, няма проблем да се променят.


Продукти:
1/2 кг свинско месо / плешка, врат, гърди, бекон
1 зелка
1/3 ч.ч. олио
3 домата
1 ч.л червен пипер
сол
кимион, млян

Приготвяне:
Нарежете зелето. Разбъркайте го със солта и го намачкайте леко с ръце.
Нарежете месото на кубчета, ако са гърди - по ребрата и го сложете в загрятата мазнина. Разбъркайте. Отгоре изсипете зелето. Оставете на среден огън да се задушава.

Разбъркайте 1-2 пъти леко и внимателно. Когато зелето започне да омеква добавете червеният пипер, разбъркайте, добавете доматите, обелени и нарязани на кубчета, кимион и около 1 ч.ч. вода.
Оставете да се вари, ако е необходимо добавете още вода. Малко преди готовност преместете в тава и преместете ястието във фурната да се запече до готовност.



Няма коментари:

Публикуване на коментар