Страници
Баклава със сладолед
адаптирано от: www.leftoverqueen.com
Продукти:
няколко броя кори за баница, баклава
орехи, счукани
мед
сладолед
краве масло, разтопено
Приготвяне:
В тава застелете хартия за печене.
Върху нея подредете няколко слоя кори, като всяка мажете с масло.
Сложете ги да се сушат/пекат, в предварително загрята на 180 градуса фурна до леко зачервяване.
Извадете ги и оставете да изтинат.
Натрошете ги на дребни парченца.
Направете купичка от кори:
Изрежете 4 равни квадратни парченца, с размер, достатъчен да запълни формичка за мъфини/ крем карамел.
Намажете всеки от квадратите с масло и ги подредете един върху друг.
Сложете ги във формичка за крем карамел и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до леко зачервяване. Оставете да изстине.
Оформете топка от сладоледа и я оваляйте в смлените орехови ядки.
Полейте с мед и оваляйте в натрошените кори.
Поставете я в кошничката от кори.
Полейте с мед и сервирайте.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много благодаря за подробното и нагледно обеснение, така ми хареса тази баклава, че мисля при първа възможност да я пробвам, благодаря Кенди ! :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Ау, страхотно предложение, браво Кенди!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Кандииии,страхотно предложение,много оригинално и интересно
ОтговорИзтриванеспорна нова седмица ти желая
прегръдки
хехехе,супер идея!Ама как ти се занимава,Кате,направо ме изумяваш!Аз по принцип съм с особено мнение за баклавата и я харесвам,само ако аз съм я правила,че й слагам по-малко захар,но твоята е направо невероятна!Е такива топчици мога да хапна няколко с огромно удоволствие!Чудесно си онагледила,коплименти,мила!
ОтговорИзтриванеИ хубава седмица пожелавам!
Мммм, мноого хитро,сладко и представително!
ОтговорИзтриване