Страници
Гювеч със свинско месо
Това ястие като,че ли всеки път различно се получава, зависи какви продукти има човек:). Винаги можете да добавяте продукти, каквито пожелаете: зеленчуци: бамя, гъби, домати...подправки. Ето и моята рецепта:
Продукти:
1/2 кг свинско месо, нарязано на кубчета
1 глава лук
3-4 картофа, нарязани на кубчета
патладжан, на кубчета
тиквичка, на кубчета
грах , от консерва
печени чушки
сол, черен пипер,чубрица,вегета
олио
Приготвяне:
Запечете лука, месото и картофите в малко олио. Налейте малко вода и оставете да се задушат.
Добавете зеленчуците: печен патладжан, печена чушка, грах от консерва и тиквичка.
Овкусете със сол, чубрица, червен пипер и вегета и прехвърлете в тава. Налейте вода да покрие ястието и печете на 200 градуса до запичане.
Друг вариант с гъби, като те се запичат в началото с лука, месото и картофите:
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Оле, Кате, много вкусно изглежда този гювеч! Още е сутрин, а вече искам да обядвам!
ОтговорИзтриванеХубав ден, мила!
И аз като Зарничка се чудя как ще дочакам обяда с тези твои вкусни гозби,Кате!Много вкусно и тук!
ОтговорИзтриванеКате, какъв пъстър гювеч си спретнала! Като се затопли това е една от най - често приготвяните гозби у нас. Става сравнително лесно, не иска много занимаване и както и да се приготви все става вкусна! Хубав ден!
ОтговорИзтриване