Страници

Свинско месо с брюкселско зеле



Преди време, когато за пръв път се появиха на пазара, тези малки зелчици веднага ме впечатлиха.
Не знаех как да ги приготвя, затова реших, че след като са зелки, ще се готвят като зеле.

Продукти:
Продуктите са ориентировъчни, може да се променят – по-малко месо или повече:)

1/2 кг свинско месо, нарязано кубчета
1/2 кг брюкселско зеле, замразено или прясно
1 глава лук, нарязана на ситно
1/2 голям или 1 малък домат, на кубчета
1 червена чушка, нарязана на ивички(или сушени домати)
4-5 с.л. олио
2 скилидки чесън
копър
черен пипер
сол

Приготвяне:
Месото се поставя в тенджера и се запича с малко олио, да се запечата от всички страни.
След като се зачерви се добавя нарязаният на ситно лук и малко вода. Оставя се да се задуши.
Като омекне лука, се добавят зелките, от които са изчистени 1-2 от най-външните листенца, нарязаните чушки, домат и чесъна- на ситно.
Ястието се посолява, налива се 1 ч.ч. вода или бульон и се вари на тих огън, под капак. Не се разбърква, но ако е нужно – се бърка внимателно.
По време на варенето може да се добави още вода, ако се налага.

4 коментара:

  1. Чудесна гозба,Кате!
    Признавам,че изключително рядко ползвам брюкселското,но пък много вкусно се получава също със свинско и грах.
    Виждам,че докато ме нямаше ти си творила пак много неща,сега отивам да наваксвам!
    Прегръдка и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сега качвам рецепти, Роси, от преди, че много са ми се насъбрали:) Тези дни и аз релаксирах, та сега имам сили да понаваксам с нещата:)

      Изтриване
  2. Кате,днес си неизчерпаем източник на вкусотии.
    Брюкселско зеле не съм опитвала и не знам как ще се приеме от традиционалист като мъжо
    трябва да опитам :))
    прегръдки

    ОтговорИзтриване
  3. Ммммм как изглежда само.....вкуснооо:)))

    ОтговорИзтриване