Страници

Карнавалът в Грац и няколко идеи за почерпка


40 дни преди Великден, винаги във вторник, улиците на Грац се изпълват с цвят, усмивки и веселба. Тази година Карнавалът бе на 28 февруари. След него започват постите, за тези които ги спазват, разбира се. Традиционно и много популярно изкушение на този ден са поничките, наричани крапфен. Всякакви лакомства, декорирани тематично и бонбони са част от сладкото настроение на празника. В тази публикация, освен снимки от карнавала ще споделя няколко идеи, които аз също съм видяла в интернет и които са много подходящи не само за карнавали, а и за партита и детски тържества.
Карнавално смути
Смутито може да се направи от различни плодове или зеленчуци, просто декорацията е по-забавна. Това смути е с круша, манго, банан, радичио и прясно мляко. Полято с карамел и поръсено със захарни конфети. Банана е декориран със захарни очи и уста.Весела жабка от 1/4 круша, може и от 1/4 ябълка. Прави се широк процеп, в който се набождат филирани бадеми, имитиращи зъби. Очите са захарни декорации.Човече с рокля от круша, глава от банан и ръце от кашу, очите и устата са захарни декорации.


Крем във вафлени фунийки - декориран със сметана, захарна декорация и желирани усмивки. Във вафлени фунийки могат да се изпекат и кексчета.


Донъти, декорирани със захарни конфети. Тези са готови, но могат да се направят по тази рецепта.


Охлювче с банан и донът. Антенките са от сушени сливи, очите и устата - захарни декорации. То по принцип антенките трябва да са очи, ама айде:).


Други рецепти, подходящи за карнавал: Швейцарски карнавални сладки, Чурос, Различни сладки и изобщо всякакви сладкиши, просто декорирани тематично.

4 коментара:

 1. Кате,
  при теб винаги е много интересно, цветно и красиво.Чудесни снимки от великолепен празник.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване
 2. Темата за карнавалите и съпътстващата ги храна е една от любимите ми! Много хубави снимки и чудесно настроение! Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 3. Специални поздрави на Хари - неотразим е! :)

  ОтговорИзтриване
 4. Кате, фантазията ти е безкрай :)

  ОтговорИзтриване