Страници

Бутер цветя със солена плънка

Дата на публикуване: 10.10.2011г.
Дата на обновяване: 16.09.2017г.



Трудно е да запишеш рецепта, когато всъщност изпълнението винаги е импровизация. Идеята е в бутер тесто да се постави избрана плънка и да се оформи като цвете.



-Тестото се нарязва на квадрати – 10/10 см.
-Правят се разрези по стените около 2 -3 cм, от всеки ъгъл към средата на стената, но се внимава да не среже съвсем до средата.
– Слага се плънка по желание, моята плънка беше от нарязан кашкавал и колбас.
– събират се краищата отгоре като цвете.
Може да се намаже със жълтък и да се поръсат със сусам.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване. При мен се отвориха цветята/ лентичките/ и като изстинаха там сложих сметана, маслинка и др.. Предполагам,че има някакъв метод, за да не се отварят, но като го разбера ще споделя:)







2 коментара:

  1. Candy! Направих снощи тези "цветя" от бутер тесто с мая.
    Имах късмет - те не се отвориха.
    Можете да ги погледнете тука:
    http://depositfeelings-axioma.blogspot.com/2012/12/blog-post_12.html
    Хубава идея за формувате, бижу!
    Благодаря Ви много!

    ОтговорИзтриване