понеделник, 10 октомври 2011 г.

Бутер цветя със солена плънка



Идеята видях тук :http://www.buterkrokodil.bg/recipes/59
Ще се опитам да обясна изпълнението, като помогна и с една снимка. Аз такава снимка не открих никъде и ми беше малко трудно по обяснението в рецептата.




-Тестото се нарязва на квадрати - 10/10 см.
-Правят се разрези по стените около 2 -3 cм, от всеки ъгъл към средата на стената, но се внимава да не среже съвсем до средата.
- Слага се плънка по желание, моята плънка беше от нарязан кашкавал и колбас.
-събират се краищата отгоре като цвете.
Може да се намаже със жълтък и да се поръсат със сусам.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване. При мен се отвориха цветята/ лентичките/ и като изстинаха там сложих сметана. Предполагам,че има някакъв метод, за да не се отварят, но като го разбера ще споделя:)


Направено от вас!!!


Много красиви, прекрасни цветя:
Аxioma



2 коментара:

  1. Candy! Направих снощи тези "цветя" от бутер тесто с мая.
    Имах късмет - те не се отвориха.
    Можете да ги погледнете тука:
    http://depositfeelings-axioma.blogspot.com/2012/12/blog-post_12.html
    Хубава идея за формувате, бижу!
    Благодаря Ви много!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прекрасни са, видях ги! Благодаря ти, че сподели!

      Изтриване