сряда, 12 октомври 2011 г.

рози с колбас и бутер тесто


Впечатляваща рецепта!, която открих тук: http://www.liveinternet.ru/users/zhanna-sumy/post179269544/


Бутер тесто се разстила и нарязва на ленти, широки около 3 см.
Нарязва се шунков колбас на тънки полумесеци и се нареждат плътно по тестото, така че заоблена им част да се показва леко над тестото.
Навиват се на руло и "розичката" се изправя.
Забождат се с клечки за зъби, за да не се разтворят при печенето.
 Пекат се в предварително загрята фурна, 200-220 градуса, според указанията на тестото.







Направено от вас!!!

Виталий - AXIOMA - прекрасни рози!

Ето снимка, която сподели Виталий, AXIOMA , вариант с тънки филийки с ябълки, благодаря ти, че сподели!:





5 коментара:

  1. Колко е готино!!! Аз такива бързи неща много обичам! Бъдете сигурни, ще ги направя до вечера на ергенското парти. Благодаря за рецептата!
    Да сте жива и здрава!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина са много ефектни! Радвам се, че ви харесват! Сега качих и допълнителни снимки, за да е по-ясно:), въпреки, че вие сигурно вече сте ги хапнали:) Поздрави!

      Изтриване
  2. Здравейте, Candy! Направих ги точно така, как сте показали на снимките!

    Дори имах във втората репетиция някакво малко отклонение от рецептата - показвам тези хапчета с тънки филийки на ябълка:

    http://s48.radikal.ru/i120/1212/75/6a843d929d5d.jpg

    Много са вкусни, няма да се съмнявате.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, отново прекрасно изпълнение! Приложих снимка в публикацията и линк към вашият блог! Благодаря за споделянето! Поздрави!

      Изтриване
  3. Здравейте, Candy! Хубаво!
    Искам да направя само една забележка.
    Тънко нарязани ябълкови филийки трябва да сложат поне две- три минути в гореща вода с захар, за да не се чупят при свиването заедно с тестото.
    Хайде, до виждане!

    ОтговорИзтриване