петък, 7 октомври 2011 г.

Романтични многолистни рози


Идеята за тези рози открих в интернет.

Необходими са: бутер тесто, ябълки, захар, лимон, канела и пудра захар за поръсване.
Приготвяне: Ябълките се разрязват на полувинки, изчистват се семките и се нарязват на тънки резени с дебелина около 2 мм. Ако имате ренде с такъв отвор за рязане- най добре:). Пробвала съм и с белачка за зеленчуци, но стават прекалено тънки и е възможно отгоре да се препекат.
Слагат се за няколко минути във вода с лимонов сок и захар./сокът на1/4 лимон, 250 мл вода и 1 с. л. захар/, за да омекнат. Внимателно се изваждат и подсушават.


Тестото се разстила и се нарязват ленти с размери 2см х 33 см. Поръсва се смес от канела и захар, така е по-ароматно и вкусно. Ако не обичате канела - не слагайте. Може да намажете мармалад от кайсии.
На всяка лента се подреждат парчетата плод, като дъгата им остава извън лентичката. Завива се на руло и се забожда с клечка, за да не се разтвори при печенето. Може да се подредят и във форми за мъфини.
Пекат се в загрята на 180 - 200 градуса фурна за около 20 мин., поставени в постлана с хартия за печене тава.
Готовите розички се поръсват с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар