петък, 8 март 2013 г.

Шоколадови бонбони асорти / chocolate mix


Бонбоните, които приготвих за 8 март и които са изключителни!
Трюфели с бейлис съм показвала в Коледния проект, но сега ги промених.
Кестени с шоколад съм опитвала в Грац, нямам представа дали се приготвят по този начин, но пък са много вкусни!
Бонбоните с карамелен пълнеж и ядки реших - реших да направя различен пълнеж в бонбоните и се сетих за карамелената глазура на сладкиша с лакта от едно време, добавих и ядки, за да не е само карамел, получиха се!:). Стана страхотно.
И така ето рецептите за всеки вид:


Кестени с шоколад:


Продукти:
Кестени
натурален шоколад


Приготвяне:
Сварете кестените, тук съм показвала как.
Извадете ги от водата и ги обелете внимателно.
Начупете шоколада в купа и го разтопете в микровълнова за общо 90 секунди, като отваряте и разбърквате през 30 секунди.
Може да го разтопите и на водна баня.
Потопете кестените в разтопения шоколад и ги оставете върху хартия за печене и ги приберете в хладилник да стегне шоколада.



Бейлис трюфели с шоколад и портокалови корички:
Показвала съм рецепти за бейлис трюфели и портокалови корички.


За портокаловите корички:
Кората от 1 портокал
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар



Първо измийте добре портокала.
За да извадите кората, започнете да режете портокала все едно на резени, но само кората.
С нож премахнете бялата част, колкото е възможно.
Нарежете кората на лентички с дебелина няколко мм, дължината е колкото е:)

Сложете в съд на котлон вода да заври. Като заври пуснете корите и ги оставете, докато водата отново заври. Извадете ги в съд със студена вода.
Излейте горещата вода и сложете нова да заври. И повторете процедурата. Ако искате може да направите тази процедура 2-3 пъти, за да се премахне горчивината на кората.

Извадете корите върху домакинска кърпа хубаво да се отцедят.
Сложете в съд на котлон водата със захарта да кипнат.
Пуснете коричките вътре и оставете да се варят 40-50 минути, докато омекнат. Разбърквайте със суха лъжица.
Извадете ги върху хартия за печене и ги изправете, ако искате ги оставете навити:).
Като изсъхнат добре, след няколко часа ги нарежете на дребно.


За бейлис трюфелите:

100 мл течна сладкарска сметана
80 мл Бейлис
200 гр черен шоколад

Загрейте сметана на котлон, на слаба степен, без да кипва. Изключете котлона. Добавете Бейлис-а, разбъркайте и оставете за кратко да се загрее. Добавете натрошеният на парчета шоколад и бъркайте, докато се разтопи.
Отстранете от котлона, покрийте с прозрачно фолио и оставете да се охлади на стайна температура и да се сгъсти. Може да приберете за 1/2 час в хладилника, ако консистенцията е трудна за работа.
Вземете с помощта на лъжичка от сместа и внимателно оформете трюфелите. Подредете върху хартия за печене и ги оставете в хладилник.

Декорация на трюфелите:
След като стегнат разтопете 1 шоколад шоколад на водна баня или в микровълнова и полейте небрежно с малка лъжичка върху трюфелите.
Отгоре поръсете с портокалови корички.



Бонбони с карамел, ядки и шоколад:


Продукти:

1 опаковка бонбони лакта или Тофи / с по мека структура/ 150 гр
1 пакетче краве масло 125 гр

В голям съд на котлон сипете вода. В него поставете друг по-малък съд /водна баня/ с бонбоните, кравето масло, на парченца. Оставете така докато се разтопи, водата на водната баня не трябва да завира.
Отместете от котлона и разлейте във формички. Поставете натрошени ядки.


Оставете в хладилник да стегнат.
Извадете ги внимателно от формичките.
Разтопете шоколад в микровълнова или на водна баня и сложете по една малка лъжичка във всяко гнездо на формичките.
Поставете отгоре карамелените бонбони и ги покрийте отново с шоколад.


Поставете по парченце ядка за декорация и оставете в хладилник да стегнат.



13 коментара:

  1. ÇOK GÜZELLER ELLERİNE SAĞLIK ÇOK BEĞENDİM BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, Кате, разкошни бонбони. От сладки по сладки. Много вкусни и много привлекателни. Аромата им се носи чак до мен и изкушава неустоимо. :)

    Прегръдки, Кате и една прекрасна осмомартенска вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, бонбоните ти са разкош! Красиви и вкусни!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. mila,za tezi bonboni moga da kaja samo:PREKRASNO,super si .Neka vseki den da e praznik.

    ОтговорИзтриване
  5. Мале, преглъщам пред монитора! Страхотни са!
    Толкова апетитно изглеждат, че си представям как хапвам и се топят в устата:)
    Мммм...

    ОтговорИзтриване
  6. Тези бонбони изглеждат ужасно вкусно, Кате!

    ОтговорИзтриване
  7. Бонбон, прекрасни бонбони! Много сладко и вкусно е при теб :) Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  8. Толкова съблазнителни бонбони! Кате, рискуваш да посрещнеш неканени гости, мила ;) но, не вярвам да е останало нещо!
    Усмихната, нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  9. Кате, направила си едни невероятни бонбонки!

    ОтговорИзтриване
  10. Колко много фантазия и труд си вложила, а резултата е очаквано невероятен! Впечатляващи са до един! Иска ми се да ги опитам всички! Кестените с шоколад са ми много, ама много интересни като съзвучие и ако не мразех до дъното на душата си да беля кестени щях още утре да се опитам да ги направя!

    ОтговорИзтриване
  11. Кате, каква фурия си само :) Поздравления за страхотните сладки изкушения! Аз направих едни бонбони по твоя рецепта (http://mycandykitchen.blogspot.com/2013/02/blog-post_1799.html), на които изядохме сместа преди да им придам форма :)) И пак ще ги правя, но в списъка влизат и тези новите :) Дано този път стигнат до снимка. Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  12. Кате, смая ме!
    Бейлисовите и аз ги правих-фантастични са!
    Другите- на следващият повод;)Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  13. :) Направо бях като фурия с тези бонбони, тръгнах да правя едни, та направих няколко:), обаче е много вдъхновяващо :). Наистина са вкусни всичките комбинации. Радвам се, че ви харесват и ви благодаря за милите коментари и комплименти!

    ОтговорИзтриване