вторник, 24 юни 2014 г.

Изненада от Olympus и разни Бонбонени вдъхновения:)


Наскоро от "Олимпус" ме изненадаха със страхотен подарък. Не споделих веднага с вас, тъй като подготвих няколко вкусни рецепти. Благодаря за страхотният жест, качествените продукти, уникалните кухненска дъска и купа и за прекрасните емоции!


Директно отварям подаръка:)




и първото много любимо нещо, което направих беше:

Краве сирене със зехтин и риган





Тиквички бюрек
по рецепта от домашният тефтер


Продукти:
2 тиквички
Сол
Плънка:
150 гр сирене Олимпус смес
1 яйце
За пържене и паниране:
1 яйце
1 купа брашно

Зехтин, за пържене



Приготвяне:
Измийте тиквичките. Нарежете ги на филийки леко по диагонал, за да са по-дълги. Посолете ги много леко, понеже в плънката се използва сирене.
Потопете ги в брашно от двете страни и ги изпържете в загрят зехтин.
Извадете ги върху готварска хартия или салфетка, за да попие мазнината.
Разбъркайте в купа яйцето и сиренето. Сместа трябва да е гъста.
Сложете по 1 с.л. върху една изпържена тиквичка и покрийте с друга тиквичка.
Потопете в брашно, след това в разбито яйце и изпържете в загрят зехтин.
Извадете върху хартия да се отцедят от мазнината.



Разядка с извара


Продукти:
1 кофичка извара Олимпус
1 - 2 с.л. натрошено краве сирене Олимпус
4 с.л. майонеза Краси
1/4 глава настърган лук
1 с.л. копър
Разбъркайте всички продукти заедно. Поръсете с червен пипер и счукани орехови ядки.

Кашкавал на фурна
Източник, разбира се Изкусителката Роси: Кулинарен еликсир. Благодаря ти, мила и за тази вкусотия!


350 гр кашкавал Олимпус
2-3 с.л. краве масло
4 с.л. брашно
1 ½ ч.ч. прясно мляко
4 яйца


Приготвяне:
Разбъркайте добре брашното с малко от прясното мляко в купа.
Добавете яйцата и разбийте с телена бъркалка.
Добавете останалото прясно мляко и разбъркайте сместа до хомогенност.
Прибавете настърганият кашкавал. Разбъркайте.
*По желание може да добавите настъргана шунка, тиквичка или каквото пожелаете. Може да овкусите със смлян черен пипер или други подправки.
С половината от кравето масло намажете тавичката, изсипете сместа, разнесете я равномерно и отгоре сложете на няколко места парченца от останалото масло.
Изпечете ястието във фурна на 180 градуса, до зачервяване. Може да загреете фурната предварително.


Чийзкейк без печене с извара
Линк и към страхотният бърз десерт с извара и череши на Радост: Kitchenandhobby.blogspot.com


Продукти:
10 бр. бисквити Закуска
½ пакетче краве масло / около 60 гр/
2 пакетчета крема сирене
1/2 кофичка извара Олимпус
oколо 3 с.л. пудра захар / или на вкус/
1/2 бурканче сладко от боровинки


Приготвяне:
Смелете бисквитите в кухненски робот и добавете кравето масло. Отново ги смелете, до получаване на маслени трохи.
Поставете ги в тавичка и притиснете добре с ръце, за да стане плътна основа.
Разбийте с миксер крема сиренето, изварата и пудрата захар. Изсипете ги върху бисквитената основа.
Отгоре изсипете сладкото от боровинки и загладете. Оставете в хладилник за 1-2 часа.


И на финал ще ви почерпя с нещо много специално:

Панирани сливи с козе сирене и орехи


В някои от по-специалните български механи се предлага един десерт от панирани сливи с орехи. Идеята да панирам сливите дойде точно от този десерт. Разбира се комбинацията е със сирене и е излишно да споменавам колко класическа е тя: сирене, ядки, плодове. Не съм срещала досега такова предложение, затова ще се радвам да го опитате и споделите мнение:)!
Ето и моята рецепта, специално за "Олимпус"!

Продукти:
*не записвам количество, понеже всичко е "на око":)
сушени сини сливи, без костилки
козе сирене Олимпус
смлени на едро орехови ядки

за паниране:
яйце
брашно

Приготвяне:
Сливите, които използвам са запечатани херметически и са леко влажни, което ги прави идеални за тази рецепта. Ако вашите са прекалено сухи, може да ги накиснете за малко в гореща вода.
Разбъркайте в купа сиренето и орехите. Напълнете сливите с тях.
Потопете сливите първо в брашно, след това в разбито яйце, отново в брашно и после пак в яйце / т.е. двойна панировка/ и ги изпържете в загрят зехтин. Извадете ги върху салфетка да се отцедят от мазнината.
Когато Бонбонът опита една... взе дъската и ми каза: Не ме интересува снимала ли си ги, не ме интересува дали трябва да оставя за някой, просто ги взимам за мен:). Честно казано за пръв път се държи така, значи наистина са страхотни.


Ами такива ги свърших в Бонбонената кухня тези дни. Благодаря на Олимпус! Честно казано, горещо препоръчвам всичките продукти, но не знам дали има и нужда, качеството им е утвърдено на пазара. Други рецепти с продукти на марката може да видите тук.

* Тези дни гледах във вашите блогове рецепти за тиквички бюрек, но с печене и сладкиш с череши и извара. Търсих в блогрола, но не открих тези рецепти, а много искам да дам линк към тях, понеже ми допаднаха, да са ми под ръка:), така, че пишете в коментарите, мили дами:).

18 коментара:

  1. Много ми допадна идеята ти за тиквички бюрек, не съм срещала подобна досега. Както и за сините сливи. Ти си истинска вълшебница, Кате. От ден на ден все по- вкусни неща приготвяш.
    Прегръдки и поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи, как не си, аз я имам от преди години, моя колежка ми я беше дала, че свекърва й я правила, значи са от едно време сигурно, тогава нямаше интернети:))) Пробвай ги, страхотни са. Мерси, миличка, прегръдки и за теб!

      Изтриване
  2. Кате, страхотни изкушения! Много ми хареса идеята със сливите. Не бях чувала за подобно нещо, но като гледам комбинацията от продукти, ще е страшна вкусотия. Аз скоро правих разни работи с тиквички и извара, но не знам дали при мен си гладала. Хубав слънчев и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Радост! Десерта е при теб, познах го от раз:))), а тиквичките търся една рецепта, някой беше споделил с тиквички на фурна или с гриловани тиквички, скоро беше, ама не мога да открия. Исках да я дам като вариант на тези известни тиквички бюрек, но без пържене. Прегръдки!

      Изтриване
  3. Ох,не издържам вече с твоите вкусотии,Кате.....:)))С тези панирани пълнени сливи ме омаломощи напълно!!!!:)))Прегръдки:)

    ОтговорИзтриване
  4. Катенце,страхотен подарък и още по-страхотна колекция от изкушения!Всички предложения са невероятно вкусни,а гвоздеят на програмата определено не може да чака за снимки,и аз бих ти отмъкнала пълнените сливи.Провокираш ме силно да се заиграя някой ден и да ги опитаме :) .Благодаря за доверието отново!
    Пожелавам ти слънчев и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Всичко е много,много вкусно!
    Хубав ден,Катюшка!

    ОтговорИзтриване
  6. Да ти е честита вкусната изненадка,Кате! Разкошни предложения!

    ОтговорИзтриване
  7. Вкусна изненада, Кате! Сливите ми станаха любими:)

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25 юни 2014 г., 0:34

    а по какъв повод се получават тези подаръци, че да стигнат и до мен?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25 юни 2014 г., 0:35

    И по какъв повод се получават тези подаръци, да пратят и на мен?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Ако имате кулинарен блог, обичате да готвите и да споделяте рецептите си, някой ден може да изненадат и Вас! Приятен ден!

      Изтриване
  10. Отново си наготвила и си отpупала тpапезата с всякакви pазкошни вкусотии, Кате :)
    Подаpъка е много хубав и със сигуpност си заслужила този жест на внимание, много добpе си го оползотвоpила! Честито!

    ОтговорИзтриване
  11. Каква вкусна и хубава изненада си получила Кате!
    Ти си приготвила чудесни неща за похапване! Много ми допаднаха сливите с козе сирене и орехи! Бих ги хапнала дори без паниране.

    Слънчев и усмихнат ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  12. Хубава трапеза си наредила, Кате, всички предложения са по вкусът ми! :)
    Поздравления за подаръка и пожелание за още подобни, вкусни изненади!
    Поздрави и усмивки! :)

    ОтговорИзтриване
  13. Честити подаръци, Кате! Такива вкусотии си подредила... възхищавам ти се за пореден път! Сливите ме грабнаха опасно, ще ги правя :)

    ОтговорИзтриване
  14. Невероятна както винаги. Много харесвам Олимпус и най вече тяхната извара, страхотна е и винаги имам бурканче под ръка! Прекрасни рецепти! Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  15. Ох, Кате тези сливи са върха :)
    Колко обичам точно такива комбинации :)
    Специални поздрави :)

    ОтговорИзтриване