Страници

Палачинки с кокосово брашно / Coconut Flour Pancakes


В

се по-често засичам в търговската мрежа кокосово брашно, рецептите с него непрекъснато се увеличават, което е разбираемо заради режимите на хранене, които се въртят из интернет. Аз няма да причислявам тази рецепта в някаква специална категория, освен, че според моите критерии за здравословно хранене е такава. Хареса ми като продукт и със сигурност ще го включвам в други рецепти. Реших да пробвам рецептата за палачинки от опаковката на брашното. Вкусът на палачинките е различен от класическите, приличат на палачинки с извара. От тях могат да се сглобяват торти с различни плънки, лесни са за правене и са една идея за бърза закуска.

Палачинки с кокосово брашно / Coconut Flour Pancakes 



*Рецептата за палачинките е от опаковката на кокосовото брашно.

Продукти:
4 яйца
250 мл прясно мляко или ядково
60 гр кокосово брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
кокосово олио за печене


Приготвяне:
Яйцата се разбъркват леко с вилица. Кокосовото брашно се разбърква с бакпулвера и солта, добавя се към яйцата, налива се прясното мляко и всичко се разбива с телена бъркалка, но може и с миксер, въпроса е да се образува хомогенна смес и да няма бучки. Не изисква кой знае какво разбиване.
Тиган се намазва леко с кокосово масло, загрява се и в него се пекат палачинките, като за целта се изсипват по 2 с.л. от сместа и се оформят с лъжица. Пекат се от двете страни. Поднасят се по желание с кленов сироп, мед, плодове.





4 коментара:

  1. Кате ,
    страхотни палачинки.Какъв вид е твоето кокосово брашно ? Искам да знам, защото съм купувала по - ситно и по - едро смляно.Едро смляното брашно изглежда на вид като овесени трици.Ще изпробвам палачинките, трябва ли сместа да се разбива с миксер или е достатъчно само ръчно разбиване както си описала в рецептата ?
    Поздрави и леки празнични почивни дни !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, брашното, което използвам( на снимката) е ситно. Не знам какво е едрото, но предполагам стои повече като кокосови стърготини, а това си е на прах. Сместа се разбива с телена бъркалка, но може и с миксер, въпроса е да няма бучки. Не изисква кой знае какво разбиване. ( ще поясня и в публикацията, ако някой се чуди). Палачинките наистина са много различни от другите, както написах в публикацията на вкус ми наподобяват палачинки с извара, някак плътни и засищащи са. Поздрави!

      Изтриване
  2. Dear Kate, could we use this mixture for French style pancakes, those that are very thin? Would it work?
    I'm open to try but before doing this wanted to solicit your opinion on the matter.
    I've been reading your blog for a few years, but only now write. Work very hectic... now my mom is cancer-sick and I collect alternative recipes for classic dishes. This is why I'm so keen on details.
    Have a great week and thank you so much in advance!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Dear La Torontoise, this mixture is different from a mixture of plain flour and not suitable for thin pancakes.
      Greetings!

      Изтриване