Страници

Чушки с боб


от моята готварска тетрадка
Продукти:
7-8 червени сухи чушки
1 купа боб
2 глави лук
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
джоджен, магданоз, чубрица, млян черен пипер и сол
олио, брашно



Приготвяне:
Боба се сварява без подправки.
Първата вода след завирането му се изхвърля, налива се нова студена вода и се вари на тих огън.
След като се свари се отцежда от водата.
Лука се нарязва и се запържва в олио. По желание може да се добави и морков.
Когато лукът се запържи се добавя брашното и се запържва до златисто.
Добавя се червения пипер разбърква се и се добавя сварения боб.
Отстранява се от котлона.
Прибавят се подправките.
Сухите чушки се почистват от семето и престояват в гореща вода, за да се омекнат.
Пълнят се с бобената смес, като се оставя малко разстояние накрая, потапят се отворите в брашно и се подреждат в тава.
Заливат се с 3-4 лъжици олио, 1 ч. ч. вода със щипка сол.
Пекат се в умерена фурна, до запичане.

2 коментара:

  1. Толкова ги обичам тези чушки с боб, а и не само аз, но защо се сещам за тях само по зимните празници?:-))) Толкова са вкусни. Твоите са много апетитни, снимката е подканяща и изкусителна.:-))
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Не знам, Мони, но за чушки с боб и ориз се сещам и аз около Бъдни вечер. Може би затова тези ястия са ни любими и толкова вкусни. Това е като агнешкото по Великден:)

    ОтговорИзтриване