Страници

Патладжан по Средиземноморски


В тази рецепта патладжана се пече на фурна със зехтин, сол и риган,след което се запичат на тиган в чеснов зехтин. адаптирано от: www.delish.com



Продукти:
2 патладжана
1 купа зехтин
Сол
2 скилидки чесън
½ глава лук
Риган сух

За сервиране:
Кисело мляко
зелен лук

Приготвяне:
Нарежете патладжаните на кръгли филийки с дебелина 5 мм.
Посолете ги и оставете да се изцеди горчивия сок.
Потопете ги в купата със зехтина последователно един по един, докато се оцветят в цвета на зехтина.
Подредете ги в тава, върху хартия за печене. Посолете и поръсете с риган.
Печете ги за 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Пригответе чесновото масло.
Загрейте тефлонов тиган с останалия зехтин. Сложете вътре пресования чесън и ситно нарязания лук. Пържете до златисто.
Отлейте мазнината и в същия тиган сложете кръгчетата патладжан да се запекат. Извадете върху кухненска хартия да отцедите мазнината, ако е в повече.
Сервирайте като подредите резените патладжан един върху друг. Отгоре сложете кисело мляко и поръсете прясно нарязан зелен лук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар