събота, 22 октомври 2011 г.

Бадемови филенца


Известната панировка от корнфлейкс със добавка от бадеми и кашу и... Хрупкавите пилешки филенца!
За да се постигне хрупкава панировка последната операция при панирането е топене в галета или корнфлейкс. Тук ще ви покажа една смесица от доста "хрупкави елементи".

Продукти:
пилешко филе / бяло месо/
яйца
брашно
корнфлейкс, печени бадеми и кашу, смлени в блендер на едро

марината:
черен пипер и соев сос

Приготвяне:
Пилешките филета се начукват като пържола и се нарязват на ивици.
Потапят се последователно:
в марината,
брашно,
след това в разбити яйца,
и накрая в сместа с корнфлейкса
Добре се притискат в ръка, за да се прилепне панировката.
Пържат се в горещо олио от двете страни.
Олиото е достатъчно да покрива до полувината филетата.
Готовите филета се оставят върху домакинска хартия да се отцедят от поетата мазнина.
Сервират се със сос по желание: чеснов, млечно- майонезен или медено- лимонов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар