Продукти:
малки балони, надути,
шоколад млечен,
бял сладкарски крем ( пакетче, без варене)
компот от Манго или праскови, кайсии
Шоколада се разтопява на водна баня. Оставя се за малко да се охлади, но не да се втвърди:) и в него се потапят надутите балони, горе- долу до половината.
Оставят се върху хартия за печене за 10 мин в стаята, след това за 1 час в хладилника.
Внимателно с ножичка се спадат балоните, трябва бавно да се пукат не изведнъж. Пробвайте първо върху балон, който не е с шоколад. И пак внимателно се отстраняват вече спадналите балони, ако шоколада започне да омеква от топлината се вкарват пак в хладилника.
За пълнеж:
Белтъка на яйцето е от готов крем Ванилия без варене.
Жълтъка на яйцето - от праскови от компот с помощта на лъжица се издълбава и жълтъка. Шоколадовите черупки се пълнят с белтък, слага се жълтъка отгоре и се оставят в хладилника за 1 нощ, може и за по-малко. :)
Може черупките да се направят от бял шоколад или оцветен бял шоколад в различни цветове.
Мнооого ефектно,направо си мислех,че са яйца и се чудех какъв ще е вкуса!
ОтговорИзтриванеМного оригинална идея.Поздравления!Благодаря за споделеното,ще се възползвам от идеята.
ОтговорИзтриванеХубав ден!