Ако не разполагате със захарно тесто за покритието може да полеете с разтопен черен шоколад.
Батенберг кейк
Продукти:
1 ч.ч. меко краве масло, на стайна температура
1 ч.ч. захар
3 яйца
1 пакетче ванилова захар
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
2-3 с.л. прясно мляко
сладкарски бои, цветове по желание
конфитюр, сладко, аз използвах от ягоди, но с кайсии е по-добрият вариант
готварска хартия / за печене
захарно тесто за покриване или шоколад
Приготвяне:
Маслото, захарта и ваниловата захар се разбиват на крем с миксер.
Добавят се яйцата едно по едно с разбиване, като всяко следващо се добавя след като предишното се е усвоило добре от сместа.
Добавя се прясното мляко.
Отново се разбива добре.
В отделна купа се пресяват брашното, солта и бакпулвера.
Добавя се по малко от сухата смес към мократа, като се продължава с разбиването.
Сместа се разделя на две равни части и се оцветява с избраните цветове.
В правоъгълна тава се застила хартията, така, че да се образуват два равни правоъгълника.
В едната част се изсипва единият цвят, в другата вторият цвят.:)
Пече се в предварително загрята на 170-180 градуса фурна между 30-40 минути.
Изважда се и се оставя да изстине.
Всяка част се разрязва на две.
Така се получават по две от всеки цвят.
Изрязват се горе-долу еднакви.
Слепват се с конфитюр, като се редуват цветовете.
Получават се 2 реда с по 2 "блата".
Готовия кейк се намазва с конфитюр отвън и се облича със захарно тесто.
Аз го облякох първо в бяло след това в черно.
С нож се правят линии, като се образуват ромбчета по повърхността.
Украсява се с фигурки от захарно тесто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар