петък, 28 октомври 2011 г.

Хелоуин Батенберг кейк


Интересен сладкиш за Хелоуин, който открих тук, TY, Heather Baird!:
http://www.sprinklebakes.com/2011/10/batty-battenburg-cake-and-ghoulish.html?showComment=1319787245434#c7928155181585381528.

Всъщност това е кейк Батенберг, във Хелоуинска премяна:). Тук ще отбележа, че ако не разполагате със захарно тесто за покритието може да полеете с разтопен черен шоколад.
И така, необходимите продукти:


1 чаша меко краве масло, на стайна температура
1 чаша захар
3 яйца
няколко капки бадемова есенция / аз сложих ванилия/
2 чаши брашно
1 ч.л. бакпулвер, Dr Oetker
щипка сол
2-3 с.л. прясно мляко

сладкарски бои, цветове по желание

конфитюр, сладко, аз използвах от ягоди/ в рецептата е от кайсии/

готварска хартия / за печене

захарно тесто за покриване или шоколад

Маслото и захарта се разбиват на крем с миксер.
Добавят се яйцата едно по едно с разбиване,като всяко следващо се добавя след като предишното се е усвоило добре от сместа.
Добавя се прясното мляко.
Отново се разбива добре.
В отделна купа се пресяват брашното, ванилията, солта и бакпулвера.
Добавя се по малко от сухата смес към мократа, като се продължава с разбиването.
Сместа се разделя на две равни части и се оцветява с избраните цветове.
В правоъгълна тава се застила хартията, така, че да се образуват два равни правоъгълника.
В едната част се изсипва единият цвят, в другата вторият цвят.:)



Пече се в предварително загрята на 170-180 градуса фурна между 30-40 минути.
Изважда се и се оставя да изстине.
Всяка част се разрязва на две.
Така се получават по две от всеки цвят.
Изрязват се горе-долу еднакви.
Слепват се с конфитюр, като се редуват цветовете.
Получават се 2 реда с по 2 "блата".
Готовия кейк се намазва с конфитюр отвън и се облича със захарно тесто.
Аз го облякох първо в бяло след това в черно.
С нож се правят линии, като се образуват ромбчета по повърхността.
Украсява се с фигурки от захарно тесто.




Няма коментари:

Публикуване на коментар