Страници

Бъркани яйца / Scrambled eggs


Я

йцата във всичките им варианти са подходящи както за пълноценна закуска, така и за вечеря тип аламинут. Една от любимите ми рецепти е за бъркани яйца, а специалистът у дома е малкият ми син. Тези тук приготвих аз, просто защото неговите никога не стигат до снимки:). Такива рецепти винаги ме връщат назад в годините, когато не можех почти нищичко да готвя:). А изразът" не може и едни яйца да изпържи" никога не съм разбирала, тъй като дори и на пръв поглед просто изглеждащите бъркани яйца си искат майсторство. Нямам претенции, че тези са перфектни, но гарантирам, че са много вкусни - пухкави и с леко кремообразна структура отвътре. За тяхното приготвяне се иска търпение и е възможно да не се получат точно такива от първият път, все пак някои неща изискват опит и като че ли е най-добре човек сам да достигне до крайният резултат. Но както и да се получат, накрая все пак ще има пържени яйца:).




Бъркани яйца / Scrambled eggs


За всяка порция са нужни:
3 бр яйца
щипка сол
1 ч.л. вода
олио, за намазване на тигана

 



Начин на приготвяне на бъркани яйца:
Яйцата се разбиват със солта и водата с помощта на вилица в купа.
Тиган се поставя на котлон, намазва се с олио и когато е добре загрят степента на котлона се намалява на минимум и яйцата се изсипват в тигана. Когато започнат да се втвърдяват от долу, с помощта на шпатула се избутват от края към центъра на тигана. Това се прави последователно, докато се обиколи целият тиган( по посока на часовниковата стрелка например или обратно). Просто поред:). По този начин суровите яйца заемат празното място в тигана. Когато те се запекат, отново се избутват към центъра, ако е нужно тигана се разклаща, за да може суровите яйца да заемат мястото си. Цялата тази операция не отнема много време и е малко по-трудно за обяснение. В случай, че има нещо неясно тук, може да потърсите видеа в Ю-туб, като напишете Scrambled eggs.
Когато яйцата са готови, може да се обърнат в тигана, за да се запекат леко и от горната страна. Не се препичат. Поднасят се по желание със сирене, със зелен лук, с тиквено олио.


Рецепти с яйца, които могат да представляват интерес: Яйца с доматен сос , Миш-маш, Яйца по панагюрски, Чолбур, Яйца по рецепта на мама, Лечо с яйца.



2 коментара:

  1. На една вълна сме с яйцата, Кате.
    Твоите са много пухкави, моите са по-различни :)
    Но със сигурност и двата вида са много вкусни.
    Поздрав!

    ОтговорИзтриване