Страници

Мини коломба


За този Великден реших да изпробвам възможно най-много козунаци. Този вид е един от тях. Гълъба на Италианския Великден. В повечето кулинарни блогове открих метода на правене, но за съжаление във форми, които тук не открих. Щастлива съм, че открих подробно начина на оформление без форми в: www.ztastylife.com


Тестото, което аз използвах, беше за Панетоне, предполагам, че може всякакво козуначено тесто да се използва, просто отделете от вашето козуначено тесто и ето, че си имате прекрасни малки гълъбчета! Не забравяйте да украсите с бадеми - за мъдрост!



Сега към оформянето:
Крилата - Взема се от тестото и се разстила като овал. Навива се на руло. Извива се като дъга.
Тялото - Отново същата процедура, но не се извива като дъга, а се прищипва по на 1 см от краищата, за да се оформи глава и опашка.
Тялото се поставя върху крилата на кръст, като главата е над крилата.
Оформените гълъбчета се поливат със смес от пудра захар и вода, отгоре се поръсва захар, поръсват се с бадеми и се оставят да се отпуснат , докато удвоят обема си.
Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар