вторник, 11 октомври 2011 г.

портокалови пънкейкс с рикота




Оригиналната рецепта тук:  http://www.sargento.com/recipes/77/orange-ricotta-pancakes/
и моето изпълнение:

Продукти:
3 яйца, отделени белтъци и жълтъци
настъргана кора от 1 портокал
1 / 4 чаша портокалов сок/ 60 мл /
1 чаша сирене рикота/ 1 кутия 250 гр./ или извара 1ч.ч./
1 / 2 ч.ч. брашно
1 / 4 ч.ч. прясно мляко
2 с. л. краве масло или маргарин, разтопени
1 / 4 ч. л. сол
кленов сироп, дулсе де лече, мед, шоколад и каквото пожелаете за сервиране:)

Смесват се жълтъците, портокаловия сок и кората, сирене рикота, мляко и масло  и към тях постепенно се добавя пресятото брашно със солта. Ако искате сложете и 1 лъжица захар.
Разбиват се белтъците с миксер на сняг. Белтъка се изсипва в другата смес по метода загребване-обръщане с дървена лъжица, за да не спада обема.
В нагорещен тефлонов тиган на котлон се изсипва 1 с.л. олио или краве масло и на няколко места се сипва по 1 с.л. от сместа, като леко се разстила.
Палачинките се пекат  от двете страни докато се зачервят около 2 минути на страна. Поднасят се топли. Аз ги гарнирах с дулсе де лече.

2 коментара:

  1. Колко палачинки се получават

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В зависимост от големината им но не повече от 10. Мисля, че между 6-8 бр.

      Изтриване