понеделник, 10 октомври 2011 г.

печена агнешка плешка



Рецептата е адаптирана от тук:
http://thegingercookies.blogspot.com/2010/05/blog-post_2430.html, с малки изменения от мен

Продуктите:
1 агнешка плешка
черен пипер или смес/ меланж
2 с.л. мед
1 с.л. балсамико или 1 ч.ч.вино
2 големи скилидки чесън
1 глава лук
сол
олио

Плешката се измива, посолява и обтрива добре с пипера.
Поставя се в тава, леко намаслена, след това се залива с чесново - лучено олио приготвено по следния начин:
на котлон се загрява олио около 1ч.ч., добавят се целите скилидки чесън и лука разрязан на две части.
Котлона се изключва и се добавя меда. Разбърква се добре, добавя се балсамикото или виното.
Тази смес се изсипва върху плешката. Отстрани в тавичката се поставят и лука и чесъна.

Завива се добре с фолио и се пече на 200 градуса за 2-3 часа. Накрая може да се отстрани фолиото, за да се получи коричка. По време на печенето се полива няколко пъти със соса, който се получава при печенето.
Аз поднесох с картофки и салата.

1 коментар: