петък, 14 октомври 2011 г.

шоколадови яйчица


Шоколадови яйца с крем "оле" и праскови идеята за изпълнението взех от тук, като изцяло промених състава на яйцата: http://kokocooks.blogspot.com/2010/04/chocolate-eggs-with-vanilla-bean-mousse.html

Продукти:
малки балони, надути,
 шоколад млечен,
 крем Оле с варене, Dr Oetker
компот от Манго или праскови, кайсии





Шоколада се разтопява на водна баня. Оставя се за малко да се охлади, но не да се втвърди:) и в него се потапят надутите балони, горе- долу до полувината.
Оставят се върху хартия за печене за 10 мин в стаята, след това за 1 час в хладилника.
Внимателно с ножичка  се спадат балоните, трябва бавно да се пукат не изведнъж. Пробвайте първо върху балон, който не е с шоколад. И пак внимателно се отстраняват вече спадналите балони, ако шоколада започне да омеква от топлината се вкарват пак в хладилника. 




За пълнеж:
Белтъка на яйцето е от Крем Оле на Йоткер - Ванилия без варене.
Жълтъка на яйцето - от праскови от компот с помоща на лъжица се издълбава и жълтъка. Шоколадовите черупки се пълнят с белтък, слага се жълтъка отгоре и се оставят в хладилника за 1 нощ, може и за по-малко. :)
Може черупките да се направят от бял шоколад или оцветен бял шоколад в различни цветове, което ще е много подходящо за Великден :)

2 коментара:

  1. Мнооого ефектно,направо си мислех,че са яйца и се чудех какъв ще е вкуса!

    ОтговорИзтриване
  2. Много оригинална идея.Поздравления!Благодаря за споделеното,ще се възползвам от идеята.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване