вторник, 11 октомври 2011 г.

Чушки бюрек



Продукти:
няколко червени чушки, зависи от големината:)
1-2 яйца
200 гр сирене
за панировката:
2 яйца
брашно
галета


Приготвяне:
Чушките се измиват. Почистват от семките и се изпичат. Обелват се.
Разбиват се 1-2 яйца с 200 гр. сирене. Сместа е като за принцеси - гъста.
Аз слагам по 2 с. л. от сместа във всяка чушка, може и повече, зависи от вкуса :).
Панират се, като напълнените чушки се овалват последователно в:
Яйце - брашно - яйце - галета - яйце. Ако искате да са хрупкави - завършете с галета и не повтаряйте яйцето.
Пържат се в сгорещено олио.
Изваждат се върху кухненска хартия да се отцедят и да изстинат, за да се стегне плънката.
Може да се сервират със сос от кисело мляко, чесън и копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар