Страници

Чушки бюрек


Продукти:
няколко червени чушки, зависи от големината:)
1-2 яйца
200 гр сирене
за панировката:
2 яйца
брашно
галета





Приготвяне:
Чушките се измиват. Почистват от семките и се изпичат. Обелват се.
Разбиват се 1-2 яйца с 200 гр. сирене. Сместа е като за принцеси - гъста.
Аз слагам по 2 с. л. от сместа във всяка чушка, може и повече, зависи от вкуса :).
Панират се, като напълнените чушки се овалват последователно в:
Брашно - яйце - галета. Ако искате да са хрупкави - завършете с галета, ако искате да са по-пухкави след галетата завършете с яйце.

   

Пържат се в сгорещено олио.
Изваждат се върху кухненска хартия да се отцедят и да изстинат, за да се стегне плънката.
Може да се сервират със сос от кисело мляко, чесън и копър.

Мини чушки бюрек




Тези мини чушки бюрек са идеално ястие за парти.

Продуктите са същите, приготвянето малко по-различно.
Измийте чушките. Почистете от семките и ги опечете. Обелете ги. Разцепете ги по дължина.
Нарежете ги на правоъгълници.
Разбийте 1-2 яйца с 200 гр. сирене. Сместа е като за принцеси - гъста.
Сложете с чаена лъжичка от сместа и завийте на руло.
Панирайте ги, като ги оваляте последователно в:
Яйце - брашно - яйце - галета - яйце.
Изпържете в сгорещено олио.
Извадете ги върху кухненска хартия да се отцедят и да изстинат, за да се стегне плънката.


Няма коментари:

Публикуване на коментар