Страници

Панирана моцарела



Продукти:
Моцарела голяма - 2 топки
Брашно - около 1/2 ч.ч.
Галета - около 1/2 ч.ч.
Яйце - 1 бр.
Сол
Олио за пържене
Количеството на продуктите може да бъде променяно, според необходимото количество краен продукт.


Приготовление:
Моцарелата се нарязва на филийки с дебелина около 1 см. Посолява се и се оставя да се отцеди за няколко минути. Загрява се олиото в тиган. Филийките моцарела се потапят първо в брашно - след това в разбито яйце и накрая в галета. Изпържват се от двете страни в горещо олио. Изваждат се върху салфетки, за да се отцедят. Сервират се топли, но и студени също са много вкусни:) За тази рецепта използвах биволска моцарела, но може и краве моцарела - въпрос на вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар