Страници

Кюфтенца от хайвер от шаран


Пържен хайвер от шаран е едно от любимите ми ястия, най-често го пържа, потопен само в брашно. За съжаление рядко намирам в рибарските магазини. Вчера открих много малко и го взех, но какво да го правя това количество? Прерових мрежата за рецепти и открих тези кюфтенца. Наистина са много сполучливи и ви ги препоръчвам например, когато в шарана си откриете хайвер. При мен се получиха 13 кюфтенца от тези 2 хайверчета. Може да ги направите и по малки.
Хайвера обаче трябва да е на зрънца(яйчица/ женски и да е от шаран, просто не знам на коя друга риба е подобен и разбира се да се яде, защото не от всички риби е годен за консумиране.


Рецептата открих тук:
recepti.gotvach.bg

100 гр хайвер
1 или 2 яйца
4-5 с.л. галета
1/2 ч.л. сода бикарбонат
сол - на вкус
олио - за пържене

Изчистете хайвера от ципите. Сложете го в купа.
Прибавете разбитите яйца, галетата, содата и сол на вкус. Разбъркайте добре. Трябва да се получи средно гъста смес.
Със супена лъжица взимайте от сместа, изсипвайте в тиган с горещо олио и изпържете, но не много горещо, защото пръска.

Няма коментари:

Публикуване на коментар