Страници

Чорба от агнешки дреболии с варена застройка

Дата на публикуване: 11.10.2011 г.
Дата на обновяване: 07.05.2017 г.



В любимата ми агнешка супа не присъства ориз, застройва се с варена застройка и е много вкусна! Това може би е съвсем класическа домашна чорба, популярен метод и за шкембе чорбата и едва ли ще ви покажа нещо различно, но тази рецепта трябва да присъства в този кулинарен блог. Предполагам, че я има в повечето домашни тефтери и рецептурници и все пак за тези, които са в началото на кулинарната си стихия:):



Чорба от агнешки дреболии с варена застройка


Продукти:
агнешки комплект от: дроб - черен и бял, сърце, бъбрек, дебели и тънки черва и шкембе.
подправки: чубрица, сол, черен пипер и вегета
застройка: 2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко и 4-5 с.л. брашно.



Приготвяне:
Агнешките дреболийки се почистват и измиват добре, поставят се в тенджера със студена вода и се сваряват - цели. Аз слагам всичко на куп, някои добавят белия дроб към края. По време на варенето пяната се отстранява с решетъчна лъжица.
Когато дреболийките се сварят, се нарязват на дребно и се връщат в тенджерата с бульона.
Подправя се с чубрица, сол, черен пипер и вегета.
Прави се варена застройка като: 2 яйца се разбиват с 1 ч.ч. кисело мляко и 4-5 с.л. брашно. Към тях на тънка струйка и при непрекъснато бъркане с телена бъркалка се добавя 1/2 от бульона. Оставя се да заври на нормален котлон, като се разбърква бавно, но непрекъснато. След което се налива на тънка струйка към супата като се разбърква.
В малко олио се запържва за кратко червен пипер - да не загори! и се изсипва върху супата.

Различен вариант за приготвяне на Супа от агнешки дреболийки: Чорба от агнешки дреболии с ориз и зеленчуци, Чорба от агнешки чревца и шкембе с прясно мляко, Магирица / Μαγειρίτσα


Няма коментари:

Публикуване на коментар