вторник, 11 октомври 2011 г.

Чорба от агнешки дреболии



В любимата ми агнешка супа не присъства ориз, застройва се с варена застройка и е много вкусна!!! Това може би е съвсем класическа домашна чорба, популярен метод и за шкембе чорбата и едва ли ще ви покажа нещо различно, но тази рецепта трябва да присъства във този кулинарен блог.
Предполагам, че я има в повечето домашни тефтери и рецептурници и все пак за тези, които са в началото на кулинарната си стихия:):

Продукти:
агнешки комплект от: дроб - черен и бял, сърце, бъбрек, дебели и тънки черва и шкембе.
подправки: чубрица, сол, черен пипер и вегета
застройка: 2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко и 4-5 с.л. брашно.


Приготвяне:

Агнешките дреболийки се слагат във студена вода да се сваряват - цели. Аз слагам всичко на куп, някои слагат белия дроб към края.
Като се сварят се нарязват на дребно и се връщат в тенджерата.
Подправя се с чубрица, сол, черен пипер и вегета.
Прави се варена застройка от: 2 яйца се разбиват с 1 ч.ч. кисело мляко и 4-5 с.л. брашно. Добавя се 1/2 от бульона и се оставя да заври на нормален котлон при непрекъснато бъркане. След това се добавя към супата и се разбърква.

В малко олио се запържва за кратко червен пипер - да не загори! и се изсипва върху супата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар