Страници

Руска салата



Руска салата е популярна салата от моето детство. Наречена е така, заради приликата с руската салата “Оливие” и всъщност е обичаният български вариант на тази салата.
В много рецепти, салата е със шунка, но на нас повече ни харесва с колбас от типа на сухия шпек.



Продукти:
2-3 бр. средни по големина сварени картофа
250 гр сух колбас тип Шпек ( говежди)
50 гр моркови от консерва, от туршия или сварени за кратко
250 гр изцеден грах от консерва(сварен)
3- 4 кисели краставички от консерва
200 гр майонеза
по желание:
2 твърдо сварени яйца 
1-2 с.л. кисело мляко
сол

Приготвяне:
Картофите и яйцата трябва да са охладени, а не горещи, защото ще разтопят майонезата.
Всички продукти без грахът се нарязват на малки кубчета и се разбъркват в купа.
Нарязаните продукти заедно с грахът се разбъркват с майонезата и по желание яйцата и киселото мляко.  Салатата се затваря в кутия и престоява в хладилник няколко часа преди сервиране.



1 коментар:

  1. Кенди, страхотни са всички предложения и безумно вкусни.
    Прегръдки, миличка!

    ОтговорИзтриване