вторник, 27 декември 2011 г.

Пълнен заек- празнична рецепта


Със сигурност рецептата, която ще ви предложа не е непозната, но пък е много вкусна! Това си е класика, като пълнено пиле примерно. Прекрасно предложение за празничната трапеза! Надявам се моят вариант да ви допадне!




Пълнен заек, домашна рецепта
Рецептата е за домашен заек, при дивечовите меса има предварителна обработка.



Продукти:
1 заек, цял
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. вода
1 глава лук
олио
чубрица
червен пипер
черен пипер
вегета
бульон, зеленчуков
1 морков
краве масло


Приготвяне:
Измийте и осолете заека. Обтрийте го с черен пипер.
Подгответе плънката:
Запържете в тиган с олио на котлон лука, нарязан на ситно. Добавете настъргания морков. Разбъркайте.
Добавете ориза и изпържете до стъкловидност.
Добавете подправките, разбъркайте и изсипете водата, в която сте разтворили бульона.
Оставете на средна степен на котлона докато ориза поеме водата.


Напълнете заека с тази смес и го зашийте с игла и конец.
Поставете го в тава, намазана с олио и около 1 ч.ч. вода.
Завийте много добре с алуминиево фолио.
Печете на 200 градуса за около 2 часа, до готовност.
Отстранете фолиото и намажете заека с краве масло.
Оставете да се запече.
Преместете го в плато и го декорирайте с букет от зеленчуци.


1 коментар:

  1. Candy, много вкусно и красиво си сервирала този сладур :) Нямам много време за гости, затова си взимам порцийката от последната снимка и ти казвам огромно-благодаря :)

    ОтговорИзтриване