лед еуфорията на декември, бавно влизаме в нормалния ритъм на ежедневието. След поредицата от празнични трапези и разнообразни менюта ни е малко трудно да мислим за класическата храна. Най-често на въпроса "Какво да готвя" се отговаря с:"Не знам":), а аз такава рецепта не знам.
Хубавото е, че поне веднъж месечно все се намира някой празник, в който хората, търсещи вдъхновение, веднага ще открият повод да го свържат с идея за храна и да приготвят нещо различно. Предстоят Китайската нова година, Свети Валентин, Трифон Зарезан, Баба Марта, Трети март... Но дотогава можем да открием кулинарни вдъхновения и другаде. Ето например с децата решихме да си направим бургер парти. Повод да пробвам една рецепта за бургер хлебчета, а Христо да ни приготви от любимите ни негови домашни телешки бургери, защото майсторът на кюфтенцата е той.
И воала, кюфтето, салатата и картофите за вечеря, обяд или закуско-обяд(брънч) могат да изглеждат и така: