понеделник, 5 декември 2011 г.

паниран сом с бадеми




Рецептата, мисля че е от Иван Звездев, записала съм си я в тефтера :):
сомът се почиства и нарязва на котлети. Посолява се и се подправя с черен пипер.
Правим I панировка от :
6 с.л. кисело мляко, 1 белтък, 1 с.л. горчица
II панировка:
2 ч.ч. галета, 2 с.л. едро смлени бадеми/ да има частици/, 5 стръка копър нарязан на ситно/ аз слагам по-малко/, 1 с.л. риган, сол и черен пипер.

Всеки котлет потапяме първо в първата и след това във втората панировка.
Нареждаме ги върху намаслена решетка от фурната и ги слагаме в загрята на 200 градуса фурна. Отдолу във фурната поставяме и тавичка с вода. Пекат се около 20 -30 мин като се обръщат само веднъж.

Няма коментари:

Публикуване на коментар