понеделник, 5 декември 2011 г.

шишче от скариди



продукти:

за марината:
3-4 скилидки чесън

1 / 4 ч.ч. доматен сос,кетчуп
1 / 3 ч.ч. зехтин, олио
 2 с. л.  оцет, лимонов сок
1 с.л. сух босилек
щипка сол и червен пипер

скариди

Начин на приготвяне:
Разбъркайте в купа продуктите за маринатата. 

Добавете скаридите и ги разбъркайте . Завивйте с фолио и ги оставате в хладилник за полувин час, като може да ги разбъркате веднъж .
Загрейте скарата. Нанижете скаридите върху шишчетата. Намажете скарата с мазнина, да не залепват скаридките. Сложете шишчетата да се пекат на предварително загрята скара, по няколко минути от всяка страна или до готовност.

3 коментара:

  1. Кенди,всички морски дарове си ги приготвила чудесно-отчела си е за Никулден...
    Хубава седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
  2. Кенди,
    поокапах се, докато гледам тези вкуснотии :)
    Да си призная честно не обичам шаран, но всичко останало е чудесно!!!!!!
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря, ви! Някои от тези рецепти са от архив, но все пак се престраших да ги кача, понеже наистина са вкусни, а и са подходящи за утрешния празник. Хубава седмица и на вас!

    ОтговорИзтриване