Страници

Ябълкови кнедли

Дата на публикуване: 28.12.2011 г.
Дата на обновяване: 16.10.2020 г.

ябълкови кнедли от бутер тесто, бутерки да си глътнеш езика, сиропирани бутерки с ябълки

Т

ези сочни "кнедлички" представляват обвити в бутер тесто ябълки, напоени със спрайт. Популярни са като Apple dumplings with Mountain Dew (sprite), Бутерки да си "глътнеш езика", Бутерки с ябълки и спрайт. Заради сиропирането, наподобяват баклавички, но с ябълков вкус. Интересното е тук, че навитите бутерки се пекат със спрайт. Резултата е вкусен, сочен, а и са бързи и лесни за направа.




Ябълкови кнедли( Бутерки с ябълки и спрайт)



Продукти:
1 ябълка
1 малко бутер тесто или 1/2 голям пакет
125 гр краве масло
1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
канела
спрайт 330 мл(в оригиналната рецепта се използва Mountain Dew)



Приготвяне:
Ябълката се бели, почиства от семенниците и се нарязвае на полумесеци.
Тестото се разстила и нарязва на правоъгълници с размер: 9 x 13.
Нарязват се по диагонал, за да се получат триъгълници.
Във всеки триъгълник се поставя парче ябълка и се завива на руло.
Маслото се разстопява със захарта на котлон – не е нужно да завира! Добавя се ванилията.
Рулцата се подреждат в тавичка на разстояние едно от друго и се поливат с маслената смес.
Поръсват се с канела.
Внимателно се налива спрайта отстрани по ръба на тавичката(не се излива върху кнедлите, за да не падне захарната смес от тях.)
Ябълковите бутерки се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса или според указанията на опаковката. При мен печенето продължи около 20 мин.

11 коментара:

  1. Ех, че сочни кнедли! За първи път виждам със спрайт:) Определено звучи интересно, ще опитам:)

    ОтговорИзтриване
  2. Кенди, не се спираш! Всеки ден рецепти и коя от коя по-хубави :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Леле колко сочни. Някъде ги бях чела като "Бутерки да си глътнеш езика" :)). А остава ли доста сос във тавата?
    Страхотно изпълнение, поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотни кнедли,направо са неусоими!Рецептата е лесна ,благодаря за идеята!Ще ги пробвам задължително.
    Желая ти хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Траяна, наистина са много сочни и аз се чудех много с този спрайт, особенно, че и печенето беше с него:). Зори, нали всички готвим всекидневно, но не всеки има време да снима непрекъснато, благодаря за милите думи, а снимките са ми от лятото, просто сега ги качих, нали блога е от скоро:). Дианка, много точно определение - да си глътнеш езика, много са вкусни, дано това да означава:), да остава сосче, това което е на последната снимка.
    Мира, благодаря, когато имаш време наистина си заслужава да се пробва. Благодаря ви и весело посрещане на Новата година!!!

    ОтговорИзтриване
  6. При мен рецептата е Да си глътнеш езика хахахха
    Лабрекс я пусна миналата година и беше хит.:)))
    Много хубави са твоите браво Канди станали са превъзходни.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. Хи, хи, хи, Зиче, току що се връщам от Еликсир, понеже Дианка разпали любопитството ми, та първата рецепта в гугъл с това име е на Еликсир. Сега ще я разгледам и при теб. Явно сте ги пуснали преди да си направя блог иначе щеше да ми е направило впечатление, особено името:):).

    ОтговорИзтриване
  8. Канди,милост нямаш,защо ми ги припомни!Дано не ги види младша,че ще ме заврънка да й правя.
    Вече знаеш,че ги обожаваме,а при теб са се получили точно както ги харесвам,със запечена карамелизирана коричка и много сос!Чудни са!И на вас ще станат любими обзалагам се!
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  9. Очаквах да се появиш:):):) Така се забавлявам с вас от сутринта:). Толкова се радвам, че ви познавам, идея си нямате, невероятни сте!:)

    ОтговорИзтриване
  10. CАNDY,снощи ги направих днес ще ги повторя страхотни и сполучливи благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че сте ги харесали, и на нас са ни любими! Благодаря, че оставихте коментар! Пожелавам ви прекрасен ден!

      Изтриване