събота, 24 декември 2011 г.

Боб по сръбски


Тази рецепта е от книгата на Цептер.


Продукти:
300 гр бял боб
1 кг лук
олио
сол
черен пипер
3 червени чушки
вашите подправки за боб

Приготвяне:
Накиснете боба във вода и го оставете да предстои една нощ. На следващия ден изхвърлете водата, налейте нова и го сварете за 25 минути в тенджера Цептер.
В друг съд на котлон сложете олио и добавете лука, нарязан на ситно.
Сотирайте го.
Посолете и добавете подправките.
В дълбок тиган Цептер, аз в случая използвах гърне, защото приготвих ястието за Бъдни вечер, наредете един пласт боб - един пласт лук.
Редете така и завършете с боб.
Покрийте с резени червена чушка.
Налейте бульона, добавете олио и сложете във фурната да се готви.
Ястието е готово, когато бульона изври напълно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар