Страници
Боб по сръбски
Тази рецепта е от книгата на Цептер.
Продукти:
300 гр бял боб
1 кг лук
олио
сол
черен пипер
3 червени чушки
вашите подправки за боб
Приготвяне:
Накиснете боба във вода и го оставете да предстои една нощ. На следващия ден изхвърлете водата, налейте нова и го сварете за 25 минути.
В друг съд на котлон сложете олио и добавете лука, нарязан на ситно.
Сотирайте го.
Посолете и добавете подправките.
В дълбок тиган, аз в случая използвах гърне, защото приготвих ястието за Бъдни вечер, наредете един пласт боб - един пласт лук.
Редете така и завършете с боб.
Покрийте с резени червена чушка.
Налейте бульона, добавете олио и сложете във фурната да се готви.
Ястието е готово, когато бульона изври напълно.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар