Страници

Harissa: сладко изкушение или пикантна паста? Всичко, което трябва да знаете + Рецепта за сладкиша Хариса


Много хора свързват думата “Харѝса” с пикантната паста от люти чушки, но тя има и друго значение. В различни култури “Харѝса” означава вкусен сладкиш, приготвен със семолина.  В тази публикация ще споделя с вас рецептата за него, но преди това искам да направя малко разяснение, за да няма объркване.

Дубайски шоколад с пълнеж от шам фъстък и хрупкав кадаиф: Вкусен тренд от Инстаграм

 

В края на май Instagram ме подлуди, като ми показа видеа на този шоколад десетина пъти. Очевидно това беше вирал тренд и изглежда все още е. Скоро дори прочетох, че някои хора летели до Дубай, само заради този шоколад. 
Но какво му е толкова специално?
Популярният дубайски шоколад се отличава с характерния си пълнеж от хрупкав кадаиф и крем от шам фъстък. Арт версиите често се декорират с бял шоколад или цветни акценти.
Обикновено се приготвя в голяма форма за шоколад или в правоъгълна силиконова форма за кекс, но тъй като аз нямам никоя от двете, направих малки шоколадчета във форма за барчета.

Семолина и грис: Основни различия



Ако сте като мен и обичате да прекарвате време в кухнята, вероятно сте се натъквали на продукта семолина в множество рецепти. За някои от вас може би е ясно какво точно е това, но съм сигурна, че има и такива, които не са запознати с думата, както и такива, които биха искали да научат малко повече. В тази публикация ще разгледаме какво представлява семолината и каква е разликата ѝ с гриса. Надявам се тази информация да ви бъде полезна!